nieuws

Veel nieuwbouwwoningen verkocht

Projectontwikkeling

Veel nieuwbouwwoningen verkocht
Woningbouw

In de maand oktober hebben de gezamenlijke bouwers en ontwikkelaars 3.822 nieuwe woningen verkocht. Dat meldt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers.

Dit getal heeft brancheorganisatie NVB in ‘positieve zin’ verrast. Het is maar liefst 43 procent meer dan het aantal verkochte nieuwbouwwoningen (2.669) in de maand oktober van 2016. ‘Dit is een hoopvol bericht omdat in de eerste maanden van 2017 de groeipercentages in de nieuwbouw wat tegenvielen met slechts 4 procent stijging’, aldus NVB.

De gemiddelde verkoopprijs van de nieuwbouwwoningen kwam in oktober uit op 282.000 euro. 83 procent was een eengezinswoning en 17 procent een appartement.

NVB hoopt over heel 2017 uit te komen op zo’n 36.000 verkochte nieuwbouwwoningen, dat wil zeggen een stijging van 9 procent ten opzichte van 2016 toen er over het hele jaar ruim 33.000 nieuwe woningen werden verkocht.

De grote uitdaging blijft momenteel het tekort aan nieuwbouwaanbod, stelt NVB.  Met name de Randstad heeft te weinig harde bestemde bouwlocaties. Ook zijn er zorgen over de sterk oplopende bouwkosten en een gebrek aan voldoende vakmensen, materialen en componenten.

Reageer op dit artikel