nieuws

‘Plan voor 120 meter hoge toren in WTC Eindhoven’

Projectontwikkeling

‘Plan voor 120 meter hoge toren in WTC Eindhoven’
WTC Eindhoven

Bij het World Trade Center in Eindhoven moet een toren van wellicht 120 meter komen en de bestaande gebouwen moeten aangepakt worden.

Dat zegt projectontwikkelaar Toon de Koning van Interesting Vastgoed in het Eindhovens Dagblad. In de toren zouden kantoren, een hotel en woningen moeten komen en eronder een parkeergarage. Bovendien zou het hele gebied tussen Fellenoord en Pastoor Petersstraat een metamorfose moeten ondergaan. De Koning werkt aan het plan samen me de nieuwe eigenaren van het lage spiegelgebouw van het WTC. Dat pand, aan de Bogert, is gekocht door BurgtBouw uit Deurne en Next Development uit Eersel.

Het spiegelgebouw Florijn, met nu nog flexkantooraanbieder Bounce Space, zou tegen de vlakte moeten. De drie partners willen nu om de tafel met de gemeente, de stedenbouwkundig supervisor voor het gebied en de eigenaren van andere panden.

Reageer op dit artikel