nieuws

Pijnacker krijgt grote gasloze woonwijk

Projectontwikkeling

Pijnacker krijgt grote gasloze woonwijk
Woningdeal Pijnacker met gemeente Pijnacker-Nootdorp, BPD Ontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed

Pijnacker krijgt met Tuindershof een nieuwe wijk met 450 woningen. Op 19 december hebben gemeente Pijnacker-Nootdorp, BPD Ontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed hiertoe een intentieverklaring getekend.

Deze gebiedsontwikkeling vindt plaats ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. Wethouder Jaap van Staalduine is blij met deze stap: ‘Samen gaan we een duurzame en gevarieerde woonwijk bouwen, die aansluit bij het dorpse karakter van Pijnacker.’

In de toekomstvisie van de gemeente is het gebied al als ontwikkellocatie benoemd. Met de aanhoudende vraag naar woningen is nu het moment om de plannen concreter vorm te geven, aldus de partijen. Het moet een wijk worden met een diversiteit aan woningtypen, waarmee een brede keuze aan de nieuwe bewoners wordt geboden. De wijk wordt aardgasvrij. Tuindershof wordt zo de meest duurzame en toekomstbestendige woonwijk in Pijnacker-Nootdorp.

Directeur Rob Waaijer zegt hierover: ‘Waaijer Projectrealisatie wil graag een bijdrage leveren aan het terugbrengen van het gebruik van fossiele brandstoffen in een duurzame samenleving.’ Gezamenlijk wordt de komende maanden een gebiedsvisie opgesteld. De bouw van de nieuwe woonwijk in Pijnacker start op zijn vroegst in 2019.

Reageer op dit artikel