nieuws

Meer drijvende woningen op Steigereiland

Projectontwikkeling

Meer drijvende woningen op Steigereiland
Waterwoningen op IJburg Amsterdam

Amsterdam is de selectieprocedure gestart voor de laatste woningbouwkavels op Steigereiland op IJburg. De gunning staat eind juni 2018 gepland.

Het gaat om de laatste fase van de waterkavels in de Waterbuurt. De gemeente zoekt een partij die het programma met woonsteigers, drijvende woningen en woonarken kan ontwikkelen, financieren, realiseren, exploiteren en/of verkopen. De belangrijkste criteria bij de selectie  zijn ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Op het kavel in het binnenwater van de Waterbuurt Oost is ruimte voor drie woonsteigers met daaraan vijftig tot zestig drijvende woningen en drie woonarken. De opgave is om een fijnzinnig, tijdloos geheel te realiseren in een groen en gevarieerd woonmilieu, aldus Amsterdam.

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 1 februari 2o18. Daarna gaan er maximaal drie partijen door naar de definitieve selectie. Daarna bepaalt een deskundigenjury welke partij het beste voorstel en ontwerp heeft ingediend.

Het Steigereiland is het eerste eiland van IJburg gezien vanaf de A10, net over de Enneüs Heermabrug. Het is het experimentele eiland van IJburg met allerlei verschillende vormen van zelfbouw, welstandsvrij bouwen en wonen op en aan het water. Wonen op het water is deel van de identiteit van IJburg en draagt bij aan de nautische sfeer. Beeldbepalend voor Steigereiland is de Waterbuurt met drijvende woningen aan steigers.

Reageer op dit artikel