nieuws

Hoogste punt Amstel Tower bereikt

Projectontwikkeling

Hoogste punt Amstel Tower bereikt
Amstel Tower hoogste punt foto Bert Rietberg

J.P. van Eesteren heeft het hoogste punt van de in aanbouw zijnde multifunctionele toren Amstel Tower in Amsterdam bereikt. De nieuwe toren aan het Amstelstation meet nu exact 103 meter, verdeeld over dertig verdiepingen en een installatieruimte als dakopbouw.

Met deze hoogte is de Amstel Tower meteen de hoogste woon- en hoteltoren binnen de ring van Amsterdam. De Amstel Tower wordt gebouwd in opdracht van Provast. De ruwbouw van de onderste zes verdiepingen, die samen het hotelgedeelte vormen, is opgebouwd via een traditionele bekistingsmethode.

De ruwbouw van het hoger gelegen woongedeelte – vanaf de zevende tot en met de dertigste verdieping komen 192 middeldure huurappartementen – is opgebouwd met een tunnelbekisting. Zo kon het gebouw conform planning met één verdieping per week groeien. In februari 2018 verdwijnt de torenkraan van het project. Het hotel – dat momenteel aan het inhuizen is – wordt op 2 maart 2018 opgeleverd, met aansluitend de parkeergarage en twee winkelunits. De oplevering van het hoger gelegen woongedeelte staat gepland voor 18 mei.

De beperkte omvang van de bouwplaats vormt voor J.P. van Eesteren nog een flinke uitdaging tijdens de afbouw van de appartementen. Daarnaast mogen de hotelgasten, die vanaf medio voorjaar 2018 welkom zijn, zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. De Amstel Tower staat direct naast het Amstelstation en geeft een nieuwe dimensie aan de skyline van Amsterdam. Het project is een initiatief van ontwikkelaar Provast uit Den Haag. Het ontwerp van de toren is van Powerhouse Company, de constructie is uitgewerkt door IMd Raadgevende Ingenieurs.

Reageer op dit artikel