nieuws

HBB Groep realiseert Raaks III definitief

Projectontwikkeling

HBB Groep realiseert Raaks III definitief
De Veste in project Raaks III Haarlem

De gemeente Haarlem heeft project Raaks III definitief gegund aan de HBB Groep. Op 22 december hebben wethouder Van Spijk en HBB-directeur Van de Poll de optieovereenkomst voor de multifunctionele ontwikkeling getekend.

De projectlocatie – op de hoek van de Wilhelminastraat en de Zuiderstraat – is de laatste fase in het Raaksgebied in het centrum van Haarlem. Het gegunde plan voorziet in een grote ondergrondse fietsenstalling voor de bezoekers van het centrum, een werkcafé, werk- en bedrijfsruimten, een binnentuin voor bewoners, drie herenhuizen en 31 appartementen met zicht over de stad en de duinen.

De directeur van HBB Groep noemt het Raaksgebied een dynamisch gebied waar veel samenkomt. ‘In ons plan versmelten verschillende functies binnen het bestaande gebied. Het is een fantastische plek in het centrum van Haarlem, een laatste puzzelstuk dat opgevuld gaat worden. De HBB Groep ontwikkelt en realiseert voor de generaties die na ons komen. Aardgasvrij-bouwen is daar een essentieel en duurzaam onderdeel van’, aldus Van de Poll.

In Raaks III ontwikkelt HBB Groep energie-neutrale woningen die gebruik maken van bodemenergie. Er komen zonnepanelen op de daken. Het ontwerp van de woningen is van Geurst & Schulze Architecten uit Den Haag.

Reageer op dit artikel