nieuws

‘Gemeente kan meer doen voor woningbouw’

Projectontwikkeling

‘Gemeente kan meer doen voor woningbouw’
woningbouw

Gemeenten en provincies kunnen nog veel meer doen om de productie van woningen te verhogen.

Dat meent het Vastgoedmarkt Executive Expertpanel. ‘Tachtig procent van de gemeenten heeft nooit contact met beleggers over de bouw van huurwoningen’, zegt Boris van der Gijp. De director strategie en research van Syntrus Achmea Real Estate & Finance baseert zijn uitspraak op onderzoek van Stec Groep.

Wilfred van der Neut, directeur van Dynamis, ziet bouwplannen in de Bollenstreek vastlopen. ‘De overheid geeft niet thuis, omdat voor woningbouw te gebruiken gronden beschikbaar moeten blijven voor de bollenteelt.’

Roel Vollebregt, topman van BAM Bouw en Vastgoed Nederland, ziet de meeste vaart op plekken waar voor de crisis de nieuwe bestemming al was geregeld. ‘In Rijswijk-Buiten wordt ontzettend veel gebouwd. Tijdens de crisis bleek het moeilijk kopers te vinden, maar nu kunnen we met grotere bouwfases meer tempo maken.’

> Download hier het volledige verslag van het zesde Vastgoedmarkt Executive Expert-panel.

Reageer op dit artikel