nieuws

Eerste project Centrumeiland IJburg in voorbereiding

Projectontwikkeling

Eerste project Centrumeiland IJburg in voorbereiding
Centrumeiland IJburg tekening

Amsterdam zoekt marktpartijen voor het eerste vastgoedproject op Centrumeiland in IJburg. Op de kavel is plek voor maximaal zestig huurwoningen en 1.000 m2 voorzieningen.

De selectieprocedure voor deze kavel 14-01 is gestart op 22 december 2017. De kavel ligt in de zuidwestelijke hoek en heeft een zichtlocatie als entree van IJburg en Centrumeiland. Er moet een appartementencomplex komen, met voorzieningen in de onderste verdiepingen. De gemeente zoekt naar een partij die het wil ontwikkelen, financieren en realiseren. Belangrijke selectiecriteria zijn circulariteit en architectonische kwaliteit.

Dit is het eerste projectontwikkelingskavel op het eiland, met een oppervlakte van ruim 2.000 m2 en met ruimte voor 7.500 m2 bebouwing. Het woonprogramma bestaat uit huurwoningen (minimaal 46 en maximaal 60), waarvan minstens 50 procent middel dure huur is. Daarnaast is er ruimte voor 1.000 m2 aan voorzieningen zoals maatschappelijke functies, bedrijven, kleinschalige kantoren en dienstverlening.

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 23 maart 2018. Maximaal drie partijen gaan door naar de definitieve selectie. Daarna bepaalt een deskundigenjury aan welke partij wordt gegund. Die definitieve gunning staat gepland voor begin augustus 2018.

Centrumeiland is 13 hectare groot en ligt aan de oostkant van de stad in het IJmeer. Het is het vierde eiland van IJburg, waarop de komende jaren een wijk met een stedelijk woonmilieu wordt ontwikkeld. Met daarop 1.500 woningen en 30.000 m2 voorzieningen. Kenmerkende thema’s van het eiland zijn zelfbouw, energieneutraal, regenbestendig en de bewegende stad

Reageer op dit artikel