nieuws

Eerste gasloze woningproject Zuidplas

Projectontwikkeling

De gemeente Zuidplas en Synchroon tekenen een samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van de bedrijfslocatie Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel. De ontwikkelaar realiseert op het terrein een gasloos woon- en verblijfsgebied met 61 koopwoningen.

Eerste gasloze woningproject Zuidplas
Gasloos Synchroon-project in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het wordt de eerste gasloze en energieneutrale wijk in de gemeente Zuidplas. Het plan bestaat uit een mix van grondgebonden woningen en een appartementsgebouw, alle 61 met een vrij uitzicht over de Hollandsche IJssel. Langs deze rivier komt een uitkijkpunt en worden openbare wandelpaden aangelegd. Aan de dijkzijde is ruimte voor een royaal en publiek toegankelijk park.

In oktober heeft de gemeente  de grondexploitatie en de nota van uitgangspunten vastgesteld. De provincie Zuid-Holland draagt bij met een royale subsidie en de drie grondeigenaren werken mee aan de verkoop van hun percelen. Begin 2018 gaat het bestemmingsplan in procedure. In de loop van 2019 start Synchroon met de verkoop van de woningen.

Reageer op dit artikel