nieuws

Dura Vermeer ontwikkelt duurzame woningen Gouda

Projectontwikkeling

Dura Vermeer ontwikkelt duurzame woningen Gouda

Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat 86 toekomstbestendige nul-op-de-meterwoningen ontwikkelen en bouwen in de nieuwe Goudse woonwijk Westergouwe.

Om de bouw mogelijk te maken heeft de gemeente Gouda een gronduitgifte-overeenkomst gesloten met Dura Vermeer Bouw Zuid West. De woningen komen in het Tuinen gebied van Westergouwe. De planning is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2018 in de verkoop gaan. De bouwstart staat eind 2018 gepland.

Deze woningen wekken alle benodigde energie zelf op en zijn niet aangesloten op het gasnet. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, goede isolatie en ventilatiesystemen. Dura Vermeer heeft al veel ervaring opgedaan met de verkoop en bouw van goede nom-woningen, zoals in Rijswijk Buiten. Ondanks de extra investeringen in duurzame materialen en slimme installaties, kunnen de woonlasten voor de koper lager uitvallen door de veel lagere energielasten.

Reageer op dit artikel