nieuws

BPD ontloopt bouwstop winkelcentrum Anklaar

Projectontwikkeling

BPD ontloopt bouwstop winkelcentrum Anklaar
Apeldoorn Anklaar-winkelcentrum

BPD Ontwikkeling mag doorgaan met de uitbreiding van winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. De Raad van State heeft bezwaren van Winkeliersvereniging Anklaar voorlopig afgewezen.

Dat blijkt uit een op 27 december gepubliceerde uitspraak van de Raad van State. De voorzieningenrechter van de raad ziet geen dringende reden om BPD Ontwikkeling te laten stoppen met het project op de hoek Sluisoordlaan/Laan van Zevenhuizen. Winkeliersvereniging Anklaar stelt dat door de winkeluitbreiding de benodigde vijftig extra parkeerplaatsen niet meer kunnen worden gerealiseerd.

De voorzieningenrechter acht echter ‘niet aannemelijk’ dat de parkeeruitbreiding onmogelijk wordt als BPD doorgaat met de bouw van het winkelcentrum. ‘BPD Ontwikkeling heeft daartoe tekeningen en een verklaring van constructeurs overgelegd waaruit volgt dat uitbreiding van de ondergrondse parkeergarage technisch mogelijk is. Van onomkeerbare gevolgen als wordt doorgebouwd is dan ook geen sprake.’ Bovendien bouwt BPD Ontwikkeling op eigen risico verder.

Winkelcentrum Anklaar wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt met ongeveer 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden zestig appartementen gebouwd. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met 500 parkeerplaatsen.

BPD is met deze voorlopige uitspraak nog niet uit de brand. Rechtbank Gelderland had de Winkeliersvereniging op 20 oktober 2017 namelijk wel gelijk gegeven. De definitieve uitspraak volgt over enkele maanden in de bodemprocedure. BPD gaat in januari beginnen met de bovenbouw op de parkeerkelder die intussen klaar is.

Reageer op dit artikel