nieuws

Bouw appartementencomplex Maaskade Rotterdam

Projectontwikkeling

Thon Hotels ontwikkelt een appartementengebouw naar ontwerp van V8 architects aan de Maaskade in Rotterdam.

Bouw appartementencomplex Maaskade Rotterdam
Hulstkampgebouw Maaskade Rotterdam

Het gebouw komt aan Maaskade 126 A-D en Burgemeester Hoffmanstraat 11A – 21B naast het rijksmonument Hulstkampgebouw. Na 100 jaar wordt dit gat opgevuld, aldus V8 architects. Bovenop een bestaand fragment van het Hulstkampgebouw komt een vierlaags gebouw met een appartement per verdieping.

Aan de achterzijde, aan de Burgemeester Hoffmanstraat, vervangt de ontwikkelaar de huidige parkeerplaats door een kleinschalig wooncomplex rondom een binnenhof. Hier komen 24 kleine appartementen voor expats die zorgen voor een verrijking van het woonmilieu van deze binnenstraat op het Noordereiland.

Beide gebouwen ‘repareren’ restruimtes in Rotterdam en dragen bij aan het creëren van een divers en aantrekkelijk woonklimaat. Het project omvat in totaal ruim 4000 m2 brutovloeroppervlak. De bouw zal starten in 2018 en naar verwachting in 2019 worden afgerond.

Reageer op dit artikel