nieuws

Amvest levert eerste woningen Cruquiusgebied op

Projectontwikkeling

Amvest levert eerste woningen Cruquiusgebied op
Artist impression Cruquius Amsterdam

Amvest heeft in het Cruquiusgebied de eerste 58 van de in totaal 1.500 appartementen opgeleverd. Op dit laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam zijn in totaal 3.000 woningen gepland.

De ontwikkelende belegger levert binnenkort nog eens zestig huurappartementen op. In totaal realiseert Amvest 1.500 huur- en koopappartementen in dit gebied, plus ruimte voor allerlei bedrijvigheid. Voor de vernieuwing van dit verouderde industriegebied heeft de gemeente niet zelf een stedenbouwkundig plan gemaakt. Ze laat het initiatief en de verantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars om het Cruquiusgebied te transformeren tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied.

Amvest is de grootste eigenaar in het Cruquiusgebied. ‘Ik heb altijd het volste vertrouwen gehad in de kwaliteit die Amvest hier realiseert’, aldus stadsdeelbestuurder Thijs Reuten. ‘Omdat Amvest niet alleen ontwikkelaar is, maar ook belegger. En in die rol heeft Amvest zelf een groot belang bij de kwaliteit van dit gebied.’

Het verouderde bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een levendig, multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Gevarieerde architectuur wordt afgewisseld met gerestaureerde historische gebouwen. Deze laatste krijgen een horeca- en winkelbestemming. In totaal komen er 3.000 woningen, horeca, winkels en bedrijfsruimten.

Reageer op dit artikel