nieuws

Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Atterbury naar Leiden

Projectontwikkeling

Atterbury Europe heeft onlangs zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Leiden geopend.

Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Atterbury naar Leiden
Leiden Central Offices aan Schuttersveld 9 Leiden

De Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar richt zich vooral op investeringen in winkelcentra en de ontwikkeling van winkelvastgoed in Europa. Vanuit kantoorgebouw Leiden Central Offices breidt Atterbury Europe zijn activiteiten vooral uit rondom het Middellandse Zeegebied en in opkomende Oost-Europese markten.

Atterbury ontwikkelt al 23 jaar onroerend goed in Zuid-Afrika en op het Afrikaanse continent. In 2014 maakte het bedrijf de stap naar Europa met een vestiging in Oostenrijk. Leiden Central Offices ligt bij het historische centrum en vlakbij het centraal station van Leiden. Daarvandaan is Schiphol in 15 minuten te bereiken. Attenbury huurt in het gebouw 150 m2 kantoor.

Henk Deist, ceo van Atterbury

Henk Deist, ceo van Atterbury: ‘We kozen niet alleen vanwege het competitieve fiscale klimaat voor Nederland.’

‘Toen onze activiteiten een meer substantiëlere omvang kregen, besloten we ze vanuit economische en praktische overwegingen meer centraal onder te brengen in Europa’, zegt Henk Deist, ceo van Atterbury. ‘We kozen niet alleen vanwege het competitieve fiscale klimaat voor Nederland. Maar ook vanwege de goede toegang tot professionele topadviseurs. En om het feit dat veel Nederlanders de Engelse taal goed beheersen en deze gebruiken bij het zakendoen. Op het kantoor in Leiden zitten nu vijf werknemers, als we niet op reis zijn, waarvan vier Zuid-Afrikanen en een Roemeen. En we kijken ernaar uit om de eerste lokale werknemer aan te nemen. We hebben voldoende ruimte voor groei.’

Robert Strijk van de gemeente Leiden: ‘We zijn erg blij dat Atterbury Europe goed op de hoogte is van het aantrekkelijke Nederlandse ondernemersklimaat. En dat zij concludeerden dat Leiden als vestigingsplaats geweldige kansen biedt. De stad is een ideale, solide en naar verwachting een goed gedijende basis van waaruit het bedrijf zijn activiteiten in Europa kan uitbreiden. En ik twijfel er niet aan dat het kantoor in Leiden al snel zal voelen als ‘Die Klubhuis’ voor de werknemers.’

Reageer op dit artikel