nieuws

Maas-Jacobs neemt StiB Award in ontvangst

Projectontwikkeling

Eigenaren Kris en René Maas van Maas-Jacobs Vastgoed hebben maandag 20 november de StiB-award in ontvangst genomen. Het winnende project Gasthuyspoort betrof de transformatie van het voormalige stadskantoor aan de Vlaszak in Breda naar woningen en commerciële ruimten.

Maas-Jacobs neemt StiB Award in ontvangst
Kris en René Maas nemen de prijs in ontvangst

De prijs bestaat uit een werk van fotograaf Abe van Ancum van het winnende project Gasthuyspoort in Breda. Jury-voorzitter en director Strategie en Research Boris van der Gijp reisde naar Breda om de prijs aan de winnaars te overhandigen.

Maas-Jacobs Vastgoed werd door de vakjury en bezoekers van Provada 2017 uitgeroepen tot winnaar van de Steden in Beweging (StiB) Award 2017. De winst werd al bekendgemaakt op 1 juni 2017, de laatste dag van Provada.

De award is een prijs voor het (bijna geheel) voltooide vastgoedproject dat door gebiedsversterking bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad.

StiB Award 2018

Projecten kunnen eenvoudig worden aangemeld via een online formulier. Een vakjury zal in 2018 maximaal vijf gekozen projecten bezoeken voor een rondleiding en een toelichting op het project. Aspecten waarop deze genomineerde projecten worden beoordeeld zijn:

  • is er rekening gehouden met de behoeften van (toekomstige) gebruikers?
  • is het omringende stedelijk gebied functioneel versterkt?
  • is de identiteit van de stad/wijk versterkt?
  • zet het project aan tot nieuwe bedrijvigheid en ondernemerschap?
  • is rekening gehouden met ‘het nieuwe winkelen/wonen/werken’?
  • is het project bijzonder, een voorbeeld voor sector, vernieuwend?

Inzenden kan tot februari 2018, waarna in maart 2018 de namen van de genomineerde projecten worden bekend gemaakt. Hiervan wordt uitgebreid verslag gedaan op de site en in het maandblad Vastgoedmarkt. Na een projectbezoek en beoordeling door de vakjury, kunnen bezoekers van Provada 2018 hun favoriet aangeven in de stand van Vastgoedmarkt. Op basis van het oordeel van de jury (4/5e) en vakgenoten (1/5e) wordt op 7 juni 2018 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance de winnaar bekend gemaakt.

Een overzicht van het gehele proces en alle stukken rondom de StiB Award 2017 is als pdf beschikbaar op Vastgoedmarkt.nl. In 2015 won het project De Hallen in Amsterdam, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

> Download nu het whitepaper ‘Steden in Beweging (StiB) Award 2017’.

Foto's

Reageer op dit artikel