nieuws

WDP verhuurt 25.000 m2 in Luxemburg

Projectontwikkeling

WDP verhuurt 25.000 m2 in Luxemburg
WDP Bettembourg Dudelange Luxemburg

WDP heeft zijn werkterrein uitgebreid naar Luxemburg. De Belgische vastgoedonderneming verhuurde 25.000 m2 nog te bouwen logistiek in Bettembourg-Dudelange.

Auchan heeft een huurovereenkomst van 15 jaar getekend voor 20.000 m2 met koel- en vriescellen. De supermarktketen zal er ook zijn administratief hoofdkantoor vestigen. Innovation First tekende een tienjarige huurovereenkomst voor 5.000 m2 in hetzelfde complex. Dat bedrijf  ontwikkelt en produceert educatieve robots, speelgoedrobots voor consumenten en racksystemen voor servers en informaticacomponenten.

De nieuwbouw vergt een investering van 20 miljoen euro en wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd. Het complex moet verrijzen bij een logistiek gebouw van 26.000 m2 waarvan WDP in oktober 2017 voor 55 procent eigenaar werd. De andere aandelen zijn in handen van de Luxemburgse staat.

Het bestaande gebouw is verhuurd aan Ampacet met een resterende looptijd van 3 jaar. Ampacet produceert basismengsels voor kleurstoffen voor plastic materialen en verzorgt vanuit deze locatie zijn distributieactiviteiten in de EMEA-regio (Europea, Midden-Oosten en Afrika).

Bettembourg-Dudelange ligt in de logistieke zone Eurohub-Sud. De locatie van WDP heeft een ontwikkelingspotentieel van nog eens 50.000 m2. Étienne Schneider, vicepremier en minister van Economie, is zeer ingenomen met het
investeringsproject van WDP Luxembourg: ‘De uitbouw van WDP in Luxemburg bevestigt het potentieel van het groothertogdom als logistieke, intercontinentale en multimodale hub in Europa voor logistiek met toegevoegde waarde.’

‘Het feit dat we meteen twee nieuwe klanten kunnen verwelkomen die zullen beschikken over een modern gebouw, onderstreept de logistieke kracht van het Groothertogdom Luxemburg’, zegt Joost Uwents, CEO van WDP.

Reageer op dit artikel