nieuws

‘Transformaties verplaatsen zich naar Arnhem-Zuid’

Projectontwikkeling

In de jaarlijkse Transformatiescan Arnhem voorspelt Strijbosch Thunnissen Research dat in 2018 en 2019 zal worden begonnen met 100.000 m2 aan transformaties.

‘Transformaties verplaatsen zich naar Arnhem-Zuid’
Kroonpark 14-18, Arnhem

Dat blijkt uit Transformatiescan 2017, het jaarlijkse onderzoek van Strijbosch Thunnissen Research naar de ontwikkelingen op het gebied van transformaties in Arnhem.

In 2017 wordt 30.000 m2 getransformeerd naar nieuwe functies. Het betreft voornamelijk transformaties van kantoren naar diverse vormen van wonen – huur, koop en zorg. Met de huidige projecten in voorbereiding in het Centrum en onder andere de transformatie van het voormalig Postbank gebouw ter grootte van ruim 50.000 m 2 aan de Velperweg komt het het einde van de transformatiemogelijkheden in Arnhem-Noord langzaam in zicht.

Zoals voorspeld verschuift de focus van investeerders steeds meer richting Arnhem-Zuid, waar tot nog toe nauwelijks of niet werd getransformeerd. De eerste drie gebouwen kantoorgebouwen nabij winkelcentrum Kronenburg worden momenteel verbouwd naar circa 130 appartementen. Hiernaast is er door partijen nog voor circa 15.000 m2 aan lege kantoorgebouwen gekocht ten behoeve van transformatie naar wonen. De geplande transformaties zijn een zegen voor de kantorenmarkt in Arnhem-Zuid. Met de realisatie van de geplande transformaties zal circa 35 procent van de leegstand aan kantoren in Arnhem-Zuid uit de markt worden genomen.

‘De verwachte verschuiving van transformatieprojecten naar Arnhem-Zuid is een feit. De leegstand van kantoren in Arnhem-Zuid neemt met de huidige en voorgenomen transformaties af met 35 procent’, zegt Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen.

Reageer op dit artikel