nieuws

Transformatie faculteitsgebouw naar woningen

Projectontwikkeling

Transformatie faculteitsgebouw naar woningen

Camelot heeft het voormalige faculteitsgebouw De Hogekamp van de TU Twente verworven.

Het complex van 26.000 m2 wordt getransformeerd naar 444 moderne studentenstudio’s en ruim 40 appartementen. Daarnaast komt er onder hetzelfde dak een hotel met circa 80 hotelkamers.

De verbouwing wordt uitgevoerd door Van Wijnen Projectontwikkeling Oost. De oplevering van het project staat gepland voor juli 2018.

Afgelopen zomer leverde Camelot 289 studentenstudio’s op, gelegen op het campusterrein van de TU Delft: Camelot Campus 015. Momenteel zijn 350 studio’s in aanbouw in Amsterdam en 250 units in Utrecht. Aankomende zomer is Enschede aan de beurt met Camelot Campus 053. Het project sluit aan op de campusprojecten die Camelot eerder al realiseerde in Arnhem, Leiden, Delft, Breda, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.

Camelot richt haar pijlen steeds meer op de verhuurmarkt. Begon het bedrijf in 1993 nog als antikraakorganisatie, tegenwoordig verlegt ze de focus naar de bouw, transformatie en verhuur van microliving-projecten: kant-en-klare studio’s bedoeld voor jongeren en studenten. Met het zogenoemde Campus concept brengt Camelot zelfstandige, gemeubileerde en gestoffeerde studio’s op de markt. Daarnaast worden er in de projecten ook altijd gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd.

Camelot Europe telt zo’n 280 medewerkers en is actief in zeven Europese landen. Van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder en beveiliging s Camelot steeds meer actief als vastgoedontwikkelaar. ‘Inmiddels hebben wij 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw en is Camelot Europe daarmee de grootste particuliere eigenaar van studentenhuisvesting in Nederland’, aldus ceo Joost van Gestel.

Reageer op dit artikel