nieuws

Start nieuwbouw RIVM

Projectontwikkeling

De bouw van de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) ging op 29 november officieel van start met het boren van een eerste paal op het terrein in Utrecht.

Start nieuwbouw RIVM

De 73 boorpalen onder de toren hebben een diameter van 1,85 meter en een lengte van circa 58 meter. De omvang van deze palen is een van de technologische oplossingen die ervoor zorgen dat het gebouw voldoet aan de gestelde trillingseis voor de laboratoria.

Dat meldt het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De glazen toren van achttien verdiepingen verrijst aan de Helsinkilaan op Utrecht Science Park. De totale bouwtijd is ongeveer vier jaar. De beschikbaarheid van de nieuwbouw wordt verwacht in het najaar van 2021. De realisering is in handen van consortium StruktonHurksHeijmans (SHH).

 

Reageer op dit artikel