nieuws

Rotterdam versoepelt parkeer-eis projecten bij stations

Projectontwikkeling

Rotterdam versoepelt parkeer-eis projecten bij stations
Parkeren

De Rotterdamse parkeer-eis gaat wordt versoepeld. Wie in de nabijheid van een trein- of metrostation ontwikkelt, hoeft voor minder parkeerplaatsen te zorgen.

Dat meldt Cobouw. De maatregel geldt voor woningen, kantoren en winkels.

Bij openbaarvervoerknooppunten als Centraal Station en station Blaak kan het vereiste aantal parkeerplaatsen met wel 50 procent omlaag. Dat aantal kan nog verder naar beneden als ruimte is ingepland voor deelauto’s en fietsen. In het centrumgebied kan de optelsom van uitzonderingsmogelijkheden zelfs een volledige vrijstelling opleveren. Wel verliezen bewoners van zulke nieuwbouwprojecten het recht op een parkeervergunning.

De invoering van een flexibele moet verdichting bij OV-knooppunten stimuleren, bijdragen aan betere benutting van parkeercapaciteit en het autogebruik terugdringen. Parkeerruimtes in gebouwen bij grote stations worden vaak slecht bezet, maar ontwikkelaars moeten er hoge kosten voor maken.

Reageer op dit artikel