nieuws

RED Company ontwikkelt hoofdkantoor Danone

Projectontwikkeling

RED Company ontwikkelt het nieuwe hoofdkantoor van Danone Nederland Global. Uitgangspunt is de ambitie ‘One planet, one health’ van de zuivelmultinational.

RED Company ontwikkelt hoofdkantoor Danone
Kantoor Danone Hoofddorp

Danone is nu gehuisvest in WTC Schiphol. Het nieuwe complex krijgt een verhuurbare vloeroppervlakte 8.350 m2, met 179 ondergrondse parkeerplaatsen. Het verrijst op kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp, tegenover het in aanbouw zijnde hoofdkantoor van Asics EMEA & Benelux. Ook het Asics-kantoor is een ontwikkeling van RED Company.

Het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw van Danone is van Powerhouse Company. De hoofdaannemer is Pleijsier Bouw. De bouw begint halverwege november 2017, de oplevering wordt eind februari 2019 verwacht.

Het nieuwe kantoor moet een inspirerend, gezond en kostenefficiënt gebouw worden dat samenwerking bevordert. Daarmee moet het de ambitie ‘One planet, one health’ van Danone weerspiegelen. Het ontwerpteam heeft een duurzaam gebouw bedacht waarbij rekening wordt gehouden met de omgeving door energie en water te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Tegelijkertijd weerspiegelt het nieuwe kantoor volgens RED Company Danone‘s toewijding aan welzijn en gezondheid, door een sterke focus op een gezond binnenklimaat en een comfortabele, veelzijdige werkomgeving. Tussen het nieuwe Danone kantoor en het nieuwe Asics-kantoor komt een park voor bezoekers en werknemers van beide bedrijven. De directe omgeving van het kantoorpark wordt gevormd door groene zones, wandelpaden en tuinen.

Reageer op dit artikel