nieuws

Microsoft wil hoofdkantoor vernieuwen

Projectontwikkeling

Microsoft wil hoofdkantoor vernieuwen

Microsoft wil over een paar jaar een nieuw hoofdkantoor hebben. De huidige campus in Redmond gaat op de schop.

Er komen achttien nieuwe gebouwen, voor een deel na het slopen van huidige gebouwen. De herinrichting begint volgend jaar en duurt vijf tot zeven jaar. Het project kost waarschijnlijk een paar miljard dollar.

Het complex in Redmond, een voorstad van Seattle, bestaat nu uit 125 gebouwen, verspreid over een gebied ter grootte van ongeveer vierhonderd voetbalvelden. Daar werken ongeveer 48.000 mensen. Als de herinrichting klaar is, heeft Microsoft plek voor duizenden extra mensen.

Op het terrein komt ook een plaza met plekken om te sporten, te winkelen en te wandelen, met ruimte voor 12.000 mensen. Alle parkeerplaatsen gaan ondergronds en er worden fietspaden naar een nabijgelegen station gemaakt.

Amazon, dat ook is gevestigd in Seattle, wil een tweede hoofdkantoor in Noord-Amerika laten bouwen. Het bedrijf trekt daar meer dan 5 miljard dollar voor uit en heeft steden gevraagd om zich kandidaat te stellen. Apple is dit jaar verhuisd naar een futuristisch hoofdkwartier in Cupertino, een voorstad van San Francisco. Dat gebouw, Apple Park, heeft zelfs een eigen boomgaard. Een paar kilometer verderop, in Menlo Park, werkt Facebook aan een eigen woonwijk voor zijn werknemers, met parken, kantoren, supermarkten en zwembaden. Google bouwt in Londen een groot kantoor met een trimbaan en een tuin op het dak en een zwembad, massageruimtes, sporthallen en een sportschool binnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels