nieuws

Kwart buitenlandse studenten blijft hier wonen

Projectontwikkeling

Kwart buitenlandse studenten blijft hier wonen
Studente

Een kwart van de buitenlandse studenten blijft na het afstuderen in Nederland wonen en werken. Vooral de grote steden zijn populair.

Dat blijkt uit cijfers van internationaliseringsorganisatie Nuffic. Van de buitenlandse studenten die vijf tot zeven jaar na hun afstuderen nog in Nederland zijn, woont de grootste groep (25 procent) in Amsterdam. Maar ook Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn populair om te blijven wonen na het afstuderen. De aanwezigheid van internationaal georiënteerde bedrijven is daarin een grote aantrekkingsfactor, aldus het Nuffic.

Het aantal studenten dat een volledige studie doet in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld, van 40.000 naar ruim 80.000 studenten in 2016/2017. Daarmee is deze groep een van de grootste groepen kennismigranten in Nederland. De diversiteit is in de afgelopen jaren toegenomen naar 164 verschillende nationaliteiten.

Maastricht is relatief het meest internationaal: meer dan de helft van alle studenten in de Limburgse hoofdstad komt uit het buitenland.

Reageer op dit artikel