nieuws

KCAP en OSLO winnen prijsvraag voor woontoren Straatsburg

Projectontwikkeling

KCAP en OSLO winnen prijsvraag voor woontoren Straatsburg

KCAP Architects&Planners wint, in samenwerking met OSLO architectes, de eerste prijs in de architectuurwedstrijd voor een woontoren in de Franse stad Straatsburg.

Dat is bekendgemaakt door Roland Ries, burgemeester van Straatsburg. De toren zal het eerste en meest symbolische gebouw worden van de nieuwe wijk ‘Strasbourg, Presqu’ile-citadelle’. Met een hoogte van 57 meter is de toren een landmark voor het gebied dat ligt tussen het stadscentrum van Straatsburg en de rivier de Rijn. Het gebouw wordt ontwikkeld door SAS-3B.

Het nieuwe kwartier kent een dichte maar lage bebouwing met gebouwhoogtes van drie tot vijf verdiepingen. De toren is het enige hoge gebouw in de wijk. Het biedt niet alleen uitzicht vanuit de appartementen, het wordt tevens een architectonisch markeringspunt voor de stad en heeft een symbolische waarde voor deze locatie waar Straatsburg en Frankrijk zich openen richting Duitsland.

Reageer op dit artikel