nieuws

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 voor project Emerald in Zuidoost

Projectontwikkeling

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 voor project Emerald in Zuidoost

Nieuwbouwproject Emerald heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 gewonnen. Het project met vooral eengezinswoningen in Amsterdam Zuidoost kreeg 20,9 procent van de stemmen.

Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) reikte de prijs woensdag 1 november uit aan de bewoners en de betrokken partijen. Dat gebeurde op locatie, midden in de woonwijk zelf.
‘Emerald is een mooi project, met betaalbare eengezinswoningen en veel ruimte. Zowel binnen als buiten’, zei wethouder Ivens nadat hij de prijs had uitgereikt. ‘Ideaal voor gezinnen met kinderen. Tegelijkertijd hebben alle woningen in dit project iets eigens. Er is veel variatie in de indeling en de uitstraling. Dat is te danken aan de inbreng van de bewoners zelf, bij het ontwerp.

Emerald, een project in de E-buurt, telt 100 huurwoningen (vrije sector), zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen. De opdrachtgevers waren AM en Syntrus Achmea. Steenhuis Bukman Architecten tekende voor het ontwerp. De huizen zijn gebouwd door BAM Wonen.
De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is de publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Het was de tiende keer dat de prijs werd uitgereikt. Bij deze editie ging het om projecten die tussen augustus 2015 en augustus 2016 in Amsterdam zijn opgeleverd. In de eerste ronde kon via Facebook op 93 projecten worden gestemd. Tien projecten bleven over voor de finale. Daarin kon iedereen via www.amsterdamwoont.nl op zijn of haar favoriete project stemmen. In totaal brachten ruim 4.200 mensen hun stem uit.

De uitslag is als volgt: Emerald 20,9 procent, 900 Mahler 17,8 procent,  Smiley 13,9 procent, CPO Amstelwijck 13,7 procent, PATCH 22 10,5  procent, BlackJack 5,8 procent, Nova Zembla Lofts 5,6 procent, Blok 0 – Cascolofts 5,5 procent, Docklands 3,2  procent en Superlofts Buiksloterham 3,1 procent.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met AT5 en nieuwbouwplatform Amsterdam Woont.

Reageer op dit artikel