nieuws

Westergasfabriek krijgt duurzaam hotel

Projectontwikkeling

Westergasfabriek krijgt duurzaam hotel

Conscious Hotel Westerpark bij de Westergasfabriek in Amsterdam wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels.

Op het culturele evenemententerrein van de Westergasfabriek zijn tal van horecagelegenheden  en creatieve bedrijven te vinden, maar een hotel ontbrak nog. De komst van Conscious Hotel Westerpark in het tweede kwartaal van 2018 brengt hier verandering in. Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100 procent biologisch menu. Zo beschikken de kamers met hoge plafonds over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren. Het wordt ook het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie, laten de initiatiefnemers weten.

De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van Westergasfabriek. ‘Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein’, aldus Meijer-Bergmans.

De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen, kunnen zich goed vinden in deze ambitie. Lemmers: ‘Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken.’

In hetzelfde pand opent ook een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht; alles wat je nodig hebt voor een dag in het park.

Reageer op dit artikel