nieuws

WDP investeert 25 miljoen in zonnepanelen Nederland

Projectontwikkeling

WDP investeert 25 miljoen in zonnepanelen Nederland
WDP-complex met zonnepanelen in Amsterdam

WDP verdubbelt het aantal zonnepanelen op de daken van de logistieke centra in Nederland voor eind 2018. De logistieke dienstverlener investeert 25 miljoen euro in deze tweede fase van het zonnepanelenproject in Nederland.

Dat meldt het in Brussel en Amsterdam genoteerde vastgoedfonds. Met een toename van in totaal 25 MWp betekent dit een verdubbeling van de huidige capaciteit. Het totaal van 50 MWp is vergelijkbaar met het (groene) stroomverbruik van 13.000 gezinnen. De 25 MWp bereikt het Belgische logistieke vastgoedfonds eind 2017, de 50 MWp eind 2018. Met deze groei van zonnepanelen verschuift het bedrijf naar plaats 7 in de top 20 van grootste solar developers in Nederland (bron: TSFNL).

WDP is in deze lijst het enige bedrijf dat niet het opwekken van energie met de zon als kernactiviteit heeft. Het bedrijf heeft in Nederland een voortrekkersrol bij het duurzaam exploiteren van platte daken om bij te dragen aan het behalen van de 2020-doelstellingen inzake klimaatverandering en duurzame energievoorziening in Nederland. WDP ambieert op middellange termijn te evolueren naar CO2-neutraliteit.

Ook de nieuwe kantoren van het WDP-hoofdkantoor in het Vlaamse Wolvertem die momenteel in ontwikkeling zijn en tegen begin 2018 volledig operationeel zullen zijn, kunnen rekenen op een CO2-neutrale aanpak. Naast de nieuwste isolatietechnieken, wordt gebruik gemaakt van geothermie om de gebouwen van een aangename temperatuur te voorzien.

Reageer op dit artikel