nieuws

AM versnelt uitvoering woningproject Zierikzee

Projectontwikkeling

AM versnelt uitvoering woningproject Zierikzee
Woningproject AM en AVV in Zierikzee

AM Zeeland en AVV Beheer Scandinavische Velden gaan de uitvoering van de gebiedsontwikkeling Noorderpolder in Zierikzee versnellen. Reden is de grote belangstelling voor honderd woningen en appartementen in het tweede deelgebied.

Aan de noordzijde van Zierikzee verrijst Noorderpolder. Deze nieuwe gebiedsontwikkeling in Zierikzee bestaat uit twee deelgebieden, namelijk De Velden en De Lanen, waar in totaal 575 woningen en appartmenten zullen herrijzen. AM en AVV ontwikkelen het deelgebied De Velden in vier hoofdfases. Het plan kenmerkt zich door veel openbaar groen en water, een ruime landelijke opzet. Het plangebied ligt nabij het centrum van Zierikzee.

De Noorderpolder bestaat naast Scandinavische Velden uit Zeeuwse Velden, waarvan de laatste woning is verkocht. Hiermee is Zeeuwse Velden met in totaal 203 woningen gerealiseerd. Dit jaar is de verkoop van de tweede fase, bestaande uit ruim honderd woningen en appartementen, boven verwachting verlopen. Het woningaanbod bestaat uit bungalows, twee-onder-een-kapwoningen, twee verschillende typen rijwoningen en vrijstaande woningen. De komende periode is de ontwikkeling van enkele appartementencomplexen en nog zeven grondgebonden woningen als laatste aan de beurt. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Wonka Architectuur.

De voorbereiding van de verkoop van de derde fase van Noorderpolder is gestart. De verwachting is dat deze nog in 2017 in verkoop gaan. Dit aanbod bestaat in eerste instantie uit negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen betaalbare rijwoningen. Ook start naar verwachting binnenkort de verkoop van achttien woningen in de volgende fase van Noorderpolder. Het gaat in eerste instantie om negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen rijwoningen. De prijzen van de woningen zijn van 216.900 euro tot en met 385.000 euro.

Reageer op dit artikel