nieuws

Stebru koopt grond voor De Groene Kaap Rotterdam

Projectontwikkeling

Stebru koopt grond voor De Groene Kaap Rotterdam
Stebru tekent grondcontract Groene Kaap Rotterdam

Stebru Transformatie heeft van gemeente Rotterdam de grond gekocht voor het project De Groene Kaap op Katendrecht.

Stebru zal in de entree van Katendrecht 450 woningen realiseren in de periode 2017 tot 2021. De locatie van de Groene Kaap is het terrein aan de Maashavenstraat tussen de Brede Hilledijk en Maashaven Noordzijde.

Stebru-directeur Directeur Robert Steenbrugge ziet in de Groene Kaap stad en natuur samenkomen. ‘Het ontwerp van Bureau Massa bestaat uit vier bouwblokken met vijf woontorens erop, die qua architectuur aansluiten op de havenhistorie van Katendrecht. De woonblokken zijn via hoven, loopbruggen en daktuinen met elkaar verbonden tot een publiek toegankelijke, doorgaande groene route over een verhoogd maaiveld.’

Het woonprogramma behelst 450 woningen, waarvan 356 vrije sector huurwoningen en 94 koopwoningen. In de onderste bouwlaag komen
commerciële functies die het woonprogramma ondersteunen zoals horeca of winkels voor dagelijkse voorzieningen. Verder beschikt het project over circa 400 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage.

Het Rotterdamse landschapsarchitectenbureau Lola moet deze route zo aantrekkelijk maken dat naast bewoners ook bezoekers van buiten verleid worden om het project te bezoeken.

Reageer op dit artikel