nieuws

Prologis ontwikkelt 150.000 m2 logistiek Waalwijk

Projectontwikkeling

Prologis ontwikkelt 150.000 m2 logistiek Waalwijk
Tekenmoment gemeente Waalwijk en Prologis op Expo Real in München

Prologis heeft op de Expo Real in München een overeenkomst met de gemeente Waalwijk getekend voor de ontwikkeling van een nieuw logistiek park van 150.000 m2 op Haven 8.

Prologis bezit momenteel een distributiefaciliteit van 60.000 m2 op de locatie. De gesloten overeenkomst stelt Prologis in staat om nog eens 150.000 vierkante meter aan logistieke ruimte in verschillende fasen te ontwikkelen. Met deze uitbreiding kan Prologis aan de grote vraag op deze locatie voldoen, voor zowel nationale als internationale klanten. De regio Waalwijk is een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A-59, barge terminals, en de key hubs in Antwerpen en Rotterdam.

‘Als ontwikkelaar van industrieel vastgoed focussen we op langetermijnrelaties. We zijn daarom trots om onze klanten nu nog meer flexibiliteit te kunnen bieden om hun logistieke capaciteit uit te breiden in de regio Waalwijk’, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux. In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: ‘We zijn een logistieke hotspot en onze focus is ook op de lange termijn. We willen graag business partners aantrekken met een vergelijkbare scope. Prologis is zo’n partner en we zijn daarom erg blij om deze overeenkomst te tekenen om gezamenlijk dit gebied te ontwikkelen met wederzijds voordeel.’

Reageer op dit artikel