nieuws

Enorm logistiek project bij Maastricht Airport

Projectontwikkeling

Enorm logistiek project bij Maastricht Airport

Het Limburgse vastgoedbedrijf Leeyen Vastgoed zet op een 27 hectare groot bedrijventerrein bij Maastricht Achen Airport binnen drie jaar achttien gebouwen neer voor de vestiging van internationale logistieke bedrijven. Daarmee is 160 miljoen euro aan investeringen gemoeid.

Luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) krijgt een flinke impuls met de verkoop van 27 hectare bedrijfsterrein aan Leeyen Vastgoed uit Beringe. De ondernemer gaat er vastgoed ontwikkelen om de vestiging van internationale logistieke bedrijven bij de Limburgse luchthaven mogelijk te maken.

Het logistiek centrum zal binnen drie jaar vijfhonderd tot zevenhonderd banen opleveren, laat de provincie Limburg weten. Het gaat om onder meer magazijnen en distributiecentra. Met dit initiatief wordt het in totaal 112 hectare grote bedrijvenpark Aviation Valley bij MAA volgens de provincie dé logistieke hotspot van Limburg.

De provincie Limburg is voor 80 procent eigenaar van de bedrijfsgrond op en rond de luchthaven. Gedeputeerde Twan Beurskens is blij met de verkoop van de 27 hectare. ‘Limburg heeft al een ijzersterke positie in grootschalige internationale logistiek. Dit initiatief is een enorme impuls voor de verdere ontwikkeling op en rond de luchthaven. Het feit dat marktpartijen nu investeren in dit gebied is een bevestiging van de groeipotentie van Aviation Valley.’

Vastgoedondernemer Rien Leeyen is ook de man achter de logistieke campus Holtum in Born, met meer dan 17 hectare aan gebouwen voor opslag en distributie van goederen. Aviation Valley is zijn volgende project. ‘Goed bereikbare grootschalige kavels voor de ontwikkeling van logistieke warehousing zijn schaars. De vraag daar naar is op dit moment groot. Aviation Valley is in onze ogen een sterke locatie en de  combinatie met het vliegveld MAA vormt daarbij een onderscheidend element,’ aldus Rien Leeyen.

Reageer op dit artikel