nieuws

Breeam Excellent voor nieuwbouw BaseClear

Projectontwikkeling

Breeam Excellent voor nieuwbouw BaseClear

Op vrijdag 13 oktober heeft het nieuwe laboratorium De Novo van BaseClear op het Leiden Bio Science Park het Breeam Excellent ontwerpcertificaat ontvangen. Ook werd toen het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd.

BaseClear is een onafhankelijk laboratorium waar onderzoek wordt gedaan op het gebied van DNA. Om de groei van het bedrijf te faciliteren wordt een nieuw laboratorium gebouwd. Deerns zorgde voor het installatietechnisch ontwerp en adviseert over de bouwfysische en duurzaamheidsaspecten. Het BaseClear laboratorium is het eerste gebouw op het Leiden Bio Science Park met een BREEAM excellent ontwerpcertificaat.

Het uitgangspunt bij de nieuwbouw, bestaande uit kantoren en laboratoria, is het realiseren van een duurzaam gebouw. Zo is er tijdens de bouw veel aandacht voor de minimalisering van de milieu-impact en worden er diverse duurzame maatregelen toegepast.  Zo is voor de warmte- en koude opwekking het gebouw aangesloten op het bestaande WKO-systeem van het naastgelegen gebouw van Biopartner en wordt op het dak v 290 m2 aan zonnepanelen geplaatst. Overige elektriciteit wordt ingekocht uit bronnen van groene energie.

De nieuwbouw van BaseClear wordt ontwikkeld in samenwerking met Stone22 (projectmanagement) Popma en Ter Steege (Architect), IMd Raadgevende Ingenieurs (constructie) en Deerns (installaties, duurzaamheid en bouwfysica). Naar verwachting wordt het laboratorium in maart 2018 opgeleverd.

Reageer op dit artikel