nieuws

Blauwhoed en AM ontwikkelen woningen Noorderkwartier Amsterdam

Projectontwikkeling

Blauwhoed en AM ontwikkelen woningen Noorderkwartier Amsterdam
Woontoren De Key Noorderkwartier Amsterdam

De heipalen van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier in Amsterdam gaan nog voor het einde van dit jaar de grond in. Dit maakt CZAN ontwikkeling (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) bekend.

Sinds het tekenen van de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente Amsterdam medio 2015, bevinden de plannen zich in de afrondende fase. De gemeente is bijna klaar met het bouwrijp maken van de locatie.

De nieuwe woonwijk Noorderkwartier krijgt een gevarieerd woningaanbod met 96 eengezinswoningen, 24 kavels voor particulier opdrachtgeverschap (Create@Noord) en circa 375 appartementen voor studenten. De wijk ligt naast het nieuwe metrostation Noord wat zorgt voor een optimale bereikbaarheid.

De eengezinswoningen zijn ontworpen door LEVS en Ponec de Winter architecten. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en is het bestemmingplan vastgesteld. De start bouw staat gepland voor eind 2017.

De 24 zelfbouwkavels in Create@Noord gaan naar verwachting ook dit jaar nog in verkoop. De belangstelling hiervoor is groot.

CZAN heeft in woonstichting De Key de partij gevonden voor afname van een appartementencomplex met 375 units voor studenten. Hiertoe ondertekenden betrokken partijen in augustus 2017 de letter of intent. De woontoren wordt ontworpen door Inbo Architecten. De start bouw is halverwege 2018 gepland. De eerste studenten zullen begin 2020 hun intrek nemen.

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN komt straks het beginstation van de Noord-Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon-, werk- en verblijfmilieus gerealiseerd.

Blauwhoed en AM realiseerden in dit gebied eerder al Elzenhagen Noord (van 2007 tot 2014). Deze woonwijk bestaat uit zo’n 600 woningen en appartementen in verschillende typen en grootten.

Reageer op dit artikel