nieuws

BAM bouwt groot vastgoedproject Luxemburg

Projectontwikkeling

BAM bouwt groot vastgoedproject Luxemburg
Infinity Luxemburg

BAM begint deze maand met de bouw van een groot multifunctioneel complex in Luxemburg-stad. Het project van Immobel bestaat uit een hoge woontoren, winkelcentrum, kantoorruimte en parkeervoorzieningen.

Dat heeft de grootste bouwer van Nederland bekendgemaakt zonder vermelding van financiële details. In het Infinity-project van het Belgische vastgoedfonds Immobel realiseert BAM de eerste hoogbouwwoontoren van Luxemburg. De 25 verdiepingen tellende toren met 150 appartementen van 55 tot 300 m2 komt in het deel van de stad Luxemburg waar enkele instellingen van de Europese Unie zijn gevestigd.

Het complex omvat behalve 20.000 m2 woonruimte, een winkelcentrum met 23 winkels en horecagelegenheden, een kantoorgebouw van 6.800 m2 en nog eens 15.700 vierkante meter aan ondergrondse parkeerruimte. BAM zal via zijn dochterondernemingen in Wallonië en Luxemburg en samen met Cegelec de ruwbouw van het complex voor zijn rekening nemen. De bouw start deze maand. Het project moet medio 2020 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel