nieuws

Vastgoedprijs voor nieuwe Hofpassage Enschede

Projectontwikkeling

Vastgoedprijs voor nieuwe Hofpassage Enschede
Heekplein De Hofpassage in Enschede

De herontwikkeling van de oude Hofpassage te Enschede heeft de Twentse Vastgoed Prijs 2017 gewonnen. In het nieuwe winkelconcept zijn Zara, Scotch& Soda en Schuurman schoenen gevestigd.

De jury prees de manier waarop eigenaar Elizen Vastgoed en ontwikkelaar 3W real estate is gelukt om door de herontwikkeling van de oude Hofpassage in een nieuw winkelconcept, de loop in de binnenstad van Enschede duurzaam en positief te veranderen. Aan de kant van het Van Heekplein ligt de nieuwe Zara maar het pand loopt op verdieping door tot aan de Langestraat, waar een vestiging van Scotch & Soda de deuren geopend heeft.

De nieuwe invulling geeft dat deel van de Langestraat een impuls, nadat deze winkelroute de afgelopen jaren moeilijke tijden doormaakte. Het project wort gekenmerkt door de hoogwaardige architectuur aan het Van Heekplein, die de internationale allure van Zara onderstreept. Aan de zijde van de Langestraat is gekozen voor een architectuur die naadloos opgaat in het historische karakter van de stad. De totale investering in de herontwikkeling bedroeg 5,6 miljoen euro.

3W real estate was verantwoordelijk voor het opstellen van het concept, het projectmanagement en de verhuur van het object. Opdrachtgever was Elizen vastgoed uit Twello.

Reageer op dit artikel