nieuws

Startsein voor bouw winkelcentrum Hoog Dalem

Projectontwikkeling

Startsein voor bouw winkelcentrum Hoog Dalem

De ontwikkelcombinatie VOF Ooster-Linge 2 (AM en Heijmans Vastgoed) heeft donderdag 7 september het startsein voor de bouw van winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem gegeven.

Het winkelcentrum komt in het hart van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem en heeft een omvang van 6.600m² bvo. Hoog Dalem is een integrale gebiedsontwikkeling van in totaal 1.400 woningen, waarvan circa 500 woningen zijn gerealiseerd. Naar verwachting wordt het winkelcentrum medio 2018 opgeleverd. De koper van winkelcentrum Hoog Dalem is Merwehave te Oosterhout.

Het winkelcentrum – naar een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn – maakt integraal deel uit van de gebiedsontwikkeling Hoog Dalem. Het ontwerp is geïnspireerd op een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en herbergt alle functies die van een hedendaags wijkwinkelcentrum mag worden verwacht.

Het winkelcentrum ligt centraal in Hoog Dalem en krijgt volop parkeergelegenheid. Er komen onder meer twee supermarkten, waaronder Nettorama, diverse dagwinkels en horecagelegenheden, gelegen aan een binnenstraat en een plein. Daarmee wordt dit winkelcentrum ook een ontmoetingsplek voor de bewoners van Hoog Dalem en omstreken. De bouw is in handen van bouwcombinatie Heijmans en Bam Wonen.

 

Reageer op dit artikel