nieuws

Nieuwbouw afgebrand Melody Line op Overamstel

Projectontwikkeling

Nieuwbouw afgebrand Melody Line op Overamstel
Nieuwbouw voor Melody Line Overamstel

Op het Amsterdamse Overamstel is vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter begonnen met de herbouw van een bedrijfspand voor de creatieve sector op de locatie van de voormalige staalfabriek Svenska Staal.

Het muziekcentrum Melody Line dat in het pand was gevestigd, werd in mei 2015 bij een grote uitslaande brand volledig in de as gelegd. Ondanks de inzet van onder andere een blusboot en meerdere brandweerkorpsen uit de wijde omgeving moest het gebouw aan Willem Fenengastraat 12 als verloren worden beschouwd. In het pand waren onder andere de muziekstudio’s van Melody Line, een muziekcafé, dansschool BrasaZouk en een reparateur van gitaarversterkers gevestigd.

De Amsterdamse vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is sinds de brand bezig met de herontwikkeling van de locatie. ‘De brand was een grote klap voor ons en de huurders’, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. ‘Onze eerste zorg betrof het veilig stellen van de nog aanwezige muziekapparatuur. Daarna hebben we de afgelopen periode in samenspraak bekeken hoe we de locatie zijn kenmerkende karakter terug kunnen geven. Met de herontwikkeling verwachten we een nieuwe creatieve impuls te geven aan het booming Overamstel.’

De nieuwe bedrijfs- en kantoorruimten worden door aannemer Bouwgroep Moonen voor het eind van dit jaar opgeleverd en vormen een goede aanvulling in de herontdekking van het creatieve bedrijventerrein Overamstel, het gebied in Amsterdam-Oost tussen de Amstel en de ring A10. Na oplevering zal het pand geleverd worden aan Nijkerk Holding, die het gebouw zal gaan exploiteren.

Voor het ontwerp, een open industriële ruimte van ruim 4.000 m2 met veel glas en een terras aan het water met een aanlegsteiger voor boten, tekende Penta Architecten. Dit bureau was eerder verantwoordelijk voor de transformatie van het Jan Bommerhuis en de Trouw- en Paroolgebouwen aan de hoofdstedelijke Wibautstraat.

Reageer op dit artikel