nieuws

JLL: Amsterdam, Utrecht en Zwolle beste woonsteden

Projectontwikkeling

JLL: Amsterdam, Utrecht en Zwolle beste woonsteden
Ranking Residential 2017

Amsterdam, Utrecht en Zwolle zijn de beste woongemeenten van Nederland. Dat meldt JLL op basis van zijn 28 september verschenen Residential Ranking.

De hoofdstad van Nederland behaalt de hoogste score van alle gemeenten met 50.000 inwoners of meer. Vooral de economische kracht, de demografische vooruitzichten en het hoge voorzieningenniveau voor haar inwoners zijn onderscheidend ten opzichte van de overige Nederlandse steden.

Achter Utrecht haalt Zwolle een verrassende derde plek. Deze stad scoort relatief hoog op alle criteria en onderscheidt zich met beleggingsdynamiek.

De Residential Ranking is één van JLL’s nieuwe ranking producten, en volgt na drie edities van de Office Ranking en een editie van de Logistieke Ranking. In de Residential Ranking wordt met objectieve data de woonkwaliteit gemeten van de Nederlandse gemeenten. Op basis van 8 hoofdthema’s die 37 uiteenlopende variabelen herbergen, is een analyse gemaakt van de Nederlandse woningmarkt.

> Download hier JLL’s Residential Ranking 2017.

 

Reageer op dit artikel