nieuws

‘Forum nieuw icoon voor Rotterdam’

Projectontwikkeling

‘Forum nieuw icoon voor Rotterdam’
Primark in FORUM Rotterdam

Met Forum krijgt Rotterdam er over twee jaar weer een iconische plek in de binnenstad bij, zegt managing director Multi Netherlands en Belgium Françoise Dechesne.

‘Met Forum Rotterdam krijgt een bekende, zeer dominante locatie in het kernwinkelgebied van Rotterdam een nieuwe functie en de Rotterdamse binnenstad en een nieuw gezicht. Een omvangrijke multifunctionele herontwikkeling op een kleine footprint. Een perfect voorbeeld van transformatie en intensivering van het ruimtegebruik in de binnenstad’, aldus Dechesne.

Rob Vester, director van het Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea RE&F: ‘Dit is een zeer belangrijke injectie voor het centrum van Rotterdam. We revitaliseren een omvangrijk gebied, waarbij we niet alleen de winkelfunctie versterken, maar ook woningen toevoegen. Dit is goed voor de stad en goed voor onze opdrachtgevers, die met het Lijnbaanakkoord al eerder het fundament legden om van de binnenstad van Rotterdam een van de beste winkelgebieden in Europa te maken.’

Edwin van de Woestijne, managing director Commercieel Vastgoed bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer, reageert namens ASR Property Fund: ‘Het in elkaar passen van de verschillende functies in de beschikbare ruimte was een ingewikkelde puzzel. Dit vroeg creativiteit en flexibiliteit van alle betrokkenen. Het eindresultaat wordt een plek in het centrum van Rotterdam waar mensen weer met plezier komen winkelen en wonen. Passend bij onze overtuiging dat investeren in hoogwaardig vastgoed op de juiste locatie duurzaam aantrekkelijk is voor de stad, de gebruikers en beleggers.’

Reageer op dit artikel