nieuws

Duisburg stemt outletproject Neinver weg

Projectontwikkeling

Duisburg stemt outletproject Neinver weg
Neinver-outlet Zweibrücken in Duitsland

Duisburg krijgt geen designer outlet center ten zuiden van het centraal station. De bevolking heeft in een bindend referendum met een krappe meerderheid tegen het koopjesdorp gestemd.

Dat bericht Thomas Daily. De Spaanse ontwikkelende outletontwikkelaar Neinver zou op de locatie Duisburger Freiheit een outletcentrum van 30.000 m2 realiseren.  Neinver heeft in Duitsland eerder onder zijn merknaam The Style Outlets een koopjesdorp in Zweibrücken gerealiseerd. In het zondag 24 september gehouden referendum stemde echter 51,09 procent van de Duisburgers tegen het project. Het stadsbestuur en de gemeenteraad waren voor het plan.

De herkozen burgemeester Sören Link had de bevolking echter beloofd de keuze van de bevolking te respecteren. De locatie, in bezit van Kurt Krieger, heeft een beladen geschiedenis. In 2010 kwamen hier tijdens de Love Parade meer dan twintig mensen om het leven door gedrang en massapaniek. Het projectgebied wacht al decennia om te worden ontwikkeld. Het is niet bekend of de eigenaar alternatieve plannen heeft.

Reageer op dit artikel