nieuws

Bol.com opent megadistributiecentrum Waalwijk

Projectontwikkeling

Bol.com opent megadistributiecentrum Waalwijk
Nieuwbouw Bol.com in Waalwijk

Bol.com heeft 27 september een nieuw e-fulfilment center geopend op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Het logistieke complex heeft een totale oppervlakte van 135.000 m2.

Dat blijkt uit een persbericht van Bol.com op de eigen site. De bouw en oprichting vergde 1,5 jaar. Het complex zal uiteindelijk 1 miljoen artikelen op voorraad hebben en 30.000 producten per uur verwerken. Vanuit het fulfilment center bedient Bol in de toekomst 8 miljoen klanten in Nederland en België. Het heeft een grondoppervlakte van 50.000 m2, wat te vergelijken is met 8 voetbalvelden naast elkaar.

Met de verdiepingen meegeteld is het totale vloeroppervlakte van het fulfilment center 135.000 m2. Bol.com heeft ook al een optie genomen op grond naast het complex, zodat er over een paar jaar nog verdere uitbreiding tot mogelijk 200.000 m2. Wanneer die extra capaciteit precies nodig zal zijn, kan de online retailer nog niet zeggen. Het bedrijf heeft het sorteerproces uitbesteed aan PostNL, die dit in hetzelfde pand zal uitvoeren.

Het nieuwe fulfilment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout samen met FKG architecten. Aannemer Van Wijnen in Rosmalen bouwde het pand. Het pand is eigendom van Bol.com-moeder Ahold. Het fulfilment center is volgens Bol.com een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale Breeam Outstanding-award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Reageer op dit artikel