nieuws

Arcade realiseert woongebouw Den Haag

Projectontwikkeling

Arcade realiseert woongebouw Den Haag
Bouwstart Lumiere in Den Haag

Op 12 september is Arcade begonnen met de bouw van 65 sociale huurappartementen op de hoek van de Leyweg/Hengelolaan in Den Haag. Het gebouw komt op de plaats van de voormalige bioscoop Euro Cinema.

Het appartementengebouw krijgt dan ook de naam Lumière; de gebroeders Lumière zijn de uitvinders van de filmkunst. ‘Dertig jaar geleden draaide voor het laatst een film in de Euro Cinema’, vertelt Arcade-directeur René Lemson. ‘Daarna zaten een bank, een meubelzaak en een speelgoedwinkel in het pand. Met de bouw van Lumière krijgt de locatie een woonbestemming.’

Woningcorporatie Arcade neemt een groot deel van de sociale nieuwbouw in Den Haag voor haar rekening. Zo heeft de Westlandse corporatie dit jaar bijna 700 woningen in aanbouw en gaat zij in 2018 nog 600 (sociale) huurwoningen bouwen in Den Haag.

Reageer op dit artikel