nieuws

Akkoord over sport- en woningcomplex Vlaardingen

Projectontwikkeling

Akkoord over sport- en woningcomplex Vlaardingen
Centrumplan Westwijk in Vlaardingen KOW-impressie pleinzijde

De overeenkomsten voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk in Vlaardingen zijn getekend. Het complex omvat 46 appartementen.

In het gebouw komen ook horecavoorzieningen en commerciële ruimtes. De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen hebben de overeenkomsten ondertekend. De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. Het ontwerp is van KOW Architecten.

Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en infraroodverwarming in de sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via zonnepanelen op de daken van de sporthal en de appartementen. De drie partijen werken in nauwe samenwerking, binnen een korte periode, de concrete plannen voor het gebouw verder uit. Dit jaar worden de vergunningen nog aangevraagd. De bouw van dit project vindt in 2018 plaats.

Bestuurder Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen: ‘Het project is een mooie eerste stap in de vernieuwing van de Westwijk en past in de energievisie van Waterweg Wonen. Wij streven ernaar om voor 2020 33 procent CO2-reductie in onze woningvoorraad te behalen. Voor de duurzaamheidsopgave hebben wij 10 miljoen euro extra gereserveerd.’

Reageer op dit artikel