nieuws

Prologis koopt 15 hectare in Tilburg

Projectontwikkeling

Logistiek vastgoedonderneming Prologis heeft 150.000 m2 aangekocht op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg. De eerste fase van de ontwikkeling omvat een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics.

Prologis koopt 15 hectare in Tilburg

De wereldmarktleider in logistiek vastgoed heeft de grond van de gemeente Tilburg gekocht. Het was het laatste stukje grond dat beschikbaar was op Vossenberg West II en geeft Prologis de gelegenheid om 90.000 m2  extra logistieke ruimte te ontwikkelen. Met de huidige expansie bestaat Prologis Tilburg Park totaal uit 365.000 m2.

Pantos Logistics, een bestaande klant van Prologis, zal de eerste fase gaan leasen. Door groei van deze Koreaanse logistieke dienstverlener op verschillende terreinen, inclusief warehousing, was extra capaciteit nodig in Nederland. Om deze groei te kunnen ondersteunen heeft Prologis een built-to-suit overeenkomst met Pantos Logistics getekend voor de ontwikkeling van een 28.000 m2 grote distributiefaciliteit met mogelijkheden om ook de toekomstige groei van Pantos Logistics op te opvangen.

De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw halverwege 2018 klaar is. Wethouder Erik de Ridder van de gemeente Tilburg over de overeenkomst: ‘High-value logistiek draagt bij aan de economie van Tilburg. Wij waarderen de rol van Prologis als langetermijnpartner binnen deze overeenkomst zeer.’

‘We focussen op langetermijnpartnerships en zijn altijd op zoek om onze bestaande portfolio’s uit te breiden’, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.

Bij deze aankoop werd Prologis geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel