nieuws

Nieuwe ‘eyecatcher’ in maak aan Binckhorsthaven

Projectontwikkeling

Nieuwe ‘eyecatcher’ in maak aan Binckhorsthaven
urban-lab-binckhorst

Het plan ZIP2516 van De Mannen van Schuim en Studio Komma heeft de prijsvraag gewonnen voor de ontwikkeling van Kavel 2 aan de Melkwegstraat in de Haagse Binckhorst in Den Haag.

Dat bericht Architectuur.nl. De prijsvraag Challenge kavel 2 The Urban Lab is door gemeente Den Haag uitgeschreven. Den Haag zocht een creatieve invulling met een link naar het programma Impact Economy. Een jury heeft ZIP2516 uit een selectie van vijf partijen gekozen en sprak over ‘een echte eyecatcher gericht op de toekomstige gebruikers van het gebied’. De prijs bestaat uit een gemeentelijke bijdrage van 50.000 euro voor de verdere planontwikkeling.

ZIP2516 is een concept waarin sociaal en commercieel ondernemerschap bij elkaar komt en wordt gecombineerd met een opgetild publiek plein. Het gebouw maakt gebruik van het ‘donormateriaal’ van een oude parkeergarage, heeft een slimme gevel en het is ontworpen als een legopakket,  volledig de- en remontabel. Het team van adviseurs en bouwpartners bestaat uit IMd Raadgevens Ingenieurs, Galjema Technisch Adviesbureau,  IGG Bouweconomie,  New Horizon, Schuco.

De begane grond van het gebouw wordt ingevuld door sociaal ondernemer Happy Tosti, die samen met andere sociaal ondernemers een flagship store, opleidingscentrum, catering en horeca faciliteiten gaat maken. De eerste verdieping van het gebouw is bestemd voor een publiek plein en terras, de Urban Playground. De tweede en derde verdieping van het gebouw bieden ruimte aan een incubator voor startups. World Startup Factory zal er samen met regionale kennisinstituten een ‘versnellingsprogramma’ draaien. De bovenste verdieping van ZIP2516 biedt plek aan de Hermit Gin Bar, die het terras combineert met een moestuin.

Reageer op dit artikel