nieuws

Bouwstart 700 woningen NDSM-werf Amsterdam

Projectontwikkeling

Bouwstart 700 woningen NDSM-werf Amsterdam
adam-waterfront

Deze zomer start ontwikkelconsortium Amsterdam Waterfront de realisatie van 700 woningen op de NDSM-werf in Amsterdam. Biesterbos (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh transformeren het gebied aan het IJ naar een levendig stadsdistrict.

In fase 1 (Pontkade) realiseert het consortium de eerste 245 woningen (koop en huur), in combinatie met 3.800 m2 retail en horeca. Aansluitend volgen elders op de werf nog 455 woningen (koop en huur). Ted Biesterbos licht toe: ‘Het is altijd onze wens geweest om vanuit een brede multifunctionaliteit te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Een prettig woon- en verblijfsgebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van allerlei verschillende mensen, voorzieningen, bedrijven en cultuur. Daar zijn we de afgelopen jaren volop mee bezig geweest en met succes.’

De bouw start nadat de gemeente de grond bouwrijp heeft gemaakt. In 2016 leverde Amsterdam Waterfront al een grootschalige gemengde woningontwikkeling op met bijna 380 studentenwoningen en een roc van 4.000 m2. Aan de waterzijde komt verder nog een onderscheidend internationaal appartementenhotel, een aantrekkelijk horeca- en kantoorprogramma en 150 koop- en huurwoningen. De plannen hiervoor zijn al ingediend. Momenteel wordt aan de waterzijde het gebouw DEK5 (3.000 m2) ontwikkeld voor creatieve bedrijven.

Reageer op dit artikel