nieuws

Vastgoedinvestering 100 miljoen in Scheveningen-Haven

Projectontwikkeling

Vastgoedinvestering 100 miljoen in Scheveningen-Haven
Ondertekening Scheveningen - Gebiedsontwikkeling overeenkomst

VolkerWessels Vastgoed zal in Scheveningen-Haven tussen 2018 en 2022 85.000 m2 aan nieuwbouw en renovatie realiseren. De totale investering van alle betrokken partijen bedraagt 100 miljoen euro.

Dat bleek op 17 februari tijdens ondertekening van de gebiedsontwikkelingsovereenkomst in Scheveningen. De contracten werden getekend tussen gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre. Met de investering komt meer nadruk te liggen op de economische functie van Scheveningen-Haven.

De visserij krijgt een impuls met de renovatie van het karakteristieke visafslaggebouw, de uitbreiding van de visafslag, een nieuw onderkomen voor de KNRM en extra bedrijfsruimtes voor AZ Fisheries en VIS. Naast de visserij krijgt ook het toerisme een flinke impuls aan het Noordelijk Havenhoofd. Simonis opent een nieuw restaurant. Een ‘visattractie’ moet de visbeleving verder vergroten. Ook komen er een driesterrenhotel, hotelappartementen, een nieuwe parkeergarage en krijgt het gebied een volwaardige aansluiting op de boulevard.

Het hotel van twaalf verdiepingen komt op het Noordelijk Havenhoofd. De huidige duindijk wordt deels afgegraven voor de aanleg van wandelpaden en een parkeergarage. Daarvoor in de plaats komt een nieuw duinlandschap waarin verschillende gebouwen worden weggewerkt. De verouderde visafslag van UFA wordt voor 10 miljoen euro gerenoveerd en uitgebreid. Eerder geplande woningen zijn in het definitieve plan verdwenen, ook al omdat op het nabijgelegen Norfolkterrein al ruim 500 woningen worden gebouwd.

Wethouder Karsten Klein van Haven zei tijdens de presentatie blij te zijn met de plannen en de betrokken partijen. ‘Scheveningen-Haven is een economische motor van onze stad. In de afgelopen drie jaar is de omzet van de visserij met 35 procent gestegen. Die sterke vissector willen we behouden. Daarin investeren blijft van levensbelang. Datzelfde geldt voor het toerisme.’ Met de ondertekening kunnen de voorbereidingen van eerste bouwprojecten van start gaan. Omdat de meeste vergunningen al zijn verleend, kunnen de daadwerkelijke bouwactiviteiten al beginnen in 2018. De laatste oplevering staat gepland voor 2022.

Reageer op dit artikel