nieuws

Uitbreiding en renovatie winkelcentrum Deventer

Projectontwikkeling

Eigenaar HB Capital, ontwikkelaar DVP Planontwikkeling en de gemeente Deventer geven op 1 maart het startsein voor de herontwikkeling en uitbreiding van winkelcentrum Colmschate in Deventer.

Uitbreiding en renovatie winkelcentrum Deventer

Dat meldt HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. De vernieuwing van winkelcentrum Colmschate van nu 10.000 m2 is gericht op tot stand brengen van een betere samenhang in het winkelgebied, het vernieuwen van de verschijningsvorm en het optimaliseren van het winkelaanbod. Het winkelcentrum wordt met 3.000 m2 uitgebreid. Naast de vergroting van Jumbo en Albert Heijn is er extra ruimte voor zittende ondernemers en nieuwe formules.

Met straks 45 à 50 huurders in het centrum ontstaat een divers aanbod van voorzieningen, winkels, speciaalzaken en horeca. Ook wordt de openbare ruimte vernieuwd, verdwijnt het tankstation en worden de parkeerterreinen verbeterd en uitgebreid tot 550 gratis parkeerplaatsen. Richard Dallinga (managing director real estate HB Capital): ‘Met de vernieuwing willen we maximaal inspelen op de dagelijkse behoefte van de huidige bezoekers en vaste klanten, maar juist ook aantrekkelijk zijn voor nieuwe bezoekers.’

Het ontwerp is van Buro van der Goes. De aannemer is PHB Deventer. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd en is naar verwachting eind 2018 gereed. Gedurende de gehele bouwperiode blijven de winkels open. HB Capital heeft een vastgoedportefeuille met vooral winkelcentra, binnenstedelijke winkellocaties en distributiecentra in Nederland en België. HB Capital heeft de ambitie de vastgoedportefeuille in Europa en Amerika verder uit te breiden.

Reageer op dit artikel