artikel

Bouw Hotel Boot & Co begonnen

Projectontwikkeling

Bouw Hotel Boot & Co begonnen

Op donderdag 30 november vond de feestelijke start van de bouw van Hotel Boot & Co in de Amsterdamse Houthaven plaats.

Onder toeziend oog van Wethouder Eric van der Burg werd door de vertegenwoordigers van de ontwikkelcombinatie Boot & Co en belegger Bouwinvest de vlag gehesen op het bouwterrein.

Albert Jan Gerritsen, directeur IQNN Development, is er trots op zo’n mooi gebouw te kunnen realiseren. ‘Van start ontwerp tot start bouw duurde slechts 14 maanden. Dit was inclusief de verhuur van het gebouw aan de City ID Group en de verkoop van het verhuurde gebouw aan Bouwinvest.’

De combinatie IQNN Development Vink Bouw en City ID Group, ontwikkelt gezamenlijk Kavel 3E op het Revaleiland in de Houthaven. Boot & Co biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, horeca, spa en gym. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. Het ontwerp is van Kollhoff & Pols Architecten.

Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund koopt het gebouw van Boot & Co Ontwikkeling en de oplevering staat voor medio 2019 gepland. Het gebouw krijgt een Breeam Excellent certificaat.

Reageer op dit artikel