nieuws

Rising Star: Jeroen Meijler

Loopbaan

Rising Star: Jeroen Meijler
Jeroen Meijler

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Jeroen Meijler van JLL.

Naam: Jeroen Meijler

Leeftijd: 26

Opleiding: Management in the Built Environment aan de Technische Universiteit Delft

Ik ben: Strategic Consultant bij JLL – Op een data gedreven manier ondersteun ik bedrijven om middels vastgoed de organisatie optimaal te laten functioneren, altijd vanuit het perspectief van de organisatie.

Waarom vastgoed: Gebouwen zijn de plek waar mensen samenkomen, ideeën ontstaan, vriendschappen worden gesloten, verhalen beginnen. Het creëren van een plek die mensen inspireert en optimaal laat presteren is een prachtige manier om bij te dragen aan een betere wereld.

Het mooiste vastgoedobject: RDM Rotterdam. Een mooi voorbeeld hoe vervallen gebouwen een bruisend hart kunnen vormen voor innovatie door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte.

Het lelijkste vastgoedobject: Bedrijfshallen in het algemeen. Hoewel het begrijpelijk is dat kosten hierbij altijd een grote rol spelen, is het mijns inziens mogelijk om op een kosten effectieve manier betere en mooiere objecten te ontwerpen.

Belangrijkste trend: Het toenemende gebruik van data in het vastgoed, waarbij altijd oog gehouden moet worden voor het persoonlijke aspect en de data niet haar eigen leven laten leiden. Hoewel er steeds meer data beschikbaar komt door bijvoorbeeld toenemende transparantie in de markt of slimmer wordende gebouwen, is het van belang dat deze informatie gefilterd wordt en goed geïnterpreteerd, zodat het niet alleen bij inzichten blijft, maar er ook concrete verbeteringen uit naar voren komen.

Must-read/see: Abstract op Netflix – een documentaireserie over kunstenaars op het gebied van design. Heel bijzonder om een inkijkje te hebben in de ontwikkeling van nieuwe producten en het creatieve proces dat hier aan ten grondslag ligt.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Voor veel werknemers in het vastgoed zal automatisering en toenemende transparantie middels dataverzameling een grote verandering teweeg brengen in de activiteiten die zij uitvoeren. Zaak is om hier op tijd op in te spelen, zodat ze meegaan in deze stroom en niet achterblijven.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: het nog beter begrijpen welke impact verschillende elementen van de werkomgeving hebben op de prestaties van de organisatie. Door het slim meten van verschillende aspecten van het werk moet het mogelijk zijn nog duidelijker de toegevoegde waarde van een goede werkplek aan te tonen.

Favoriete apps: LinkedIn, NRC, NOS en Spotify

Laatst bezochte evenement: Binnen JLL en binnen mijn eigen Strategic Consulting team is duurzaamheid in alle opzichten van belang. De dagelijkse koffiepulp en fruitschillen die wij in het kantoor verzamelen, leveren wij aan de Stadsgroenteboer, die dit gebruikt als compost om duurzaam groentes te verbouwen. Ons team heeft onlangs de compostbakken die hier voor nodig zijn gebouwd samen met de Stadsgroenteboer. Een mooie manier om iets positiefs bij te dragen aan een circulaire wereld.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: De voortslepende ontwikkelingen rondom de Brexit. De ‘winner takes all’ mentaliteit zorgt voor een politieke impasse en de onmogelijkheid om andere grote maatschappelijke uitdagingen in het VK zoals de hervorming van het zorgstelsel, onderwijs en de economie aan te pakken.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: FD, Vastgoedmarkt, NRC

Transportmiddel: BMW i3. Gezien de combinatie van elektrisch rijden met een voor de autoindustrie zeer duurzaam bouwproces en hoge recyclebaarheid voor mij de ideale auto.

Reageer op dit artikel